Herbata ABHAYA krążenie krwi i elastyczność naczyń krwionośnych
chwilowo niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Everest Ayurveda © ABHAYA
krążenie krwi i elastyczność naczyń krwionośnych
- centella asiatica pomaga w utrzymaniu prawidłowego krążenia krwi w żyłach
- korzystnie działa w syndromie „ciężkich nóg”
- wspiera czynność naczyń oraz optymalizuje ich elastyczność
- valeriana officinalis pozytywnie wpływa na stan ciśnienia krwi
- terminalia bellirica normalizuje poziom cholesterolu w krwi
- terminalia arjuna pozytywnie działa na poprawę stanu układu sercowo-naczyniowego
Przygotowanie:
Przygotowując herbatkę 1 łyżeczkę do herbaty mieszanki ziołowej (ok. 2 g) zaparzamy wrzącą wodą i pozostawiany na 10 minut do naciągnięcia lub gotujemy przez 3-5 minut.
Składniki:
centella asiatica, valeriana officinalis, emblica officinalis, terminalia chebula, terminalia bellirica, terminalia arjuna, andrographis paniculata, punica granatum
*z upraw ekologicznych
____________________
Zasady przygotowania i picia:
Herbatkę ziołową gotuje się co najmniej 3–5 minut. W ten sposób przygotowany wywar ma silniejsze działanie, delikatniejszy smak i korzystnie wpływa na nasze trawienie, które ważne jest dla właściwego wchłaniania dobroczynnych ekstraktów z himalajskich ziół. Herbaty pijemy jako jeden ze składników dziennego trybu pitnego w okresie całego trwania odnowy pożądanych funkcji organizmu.
W przypadku ziołowej kuracji oczyszczającej herbatkę należy stosować w okresie 1-3 miesięcy zgodnie z dziennym dawkowaniem podanym na opakowaniu.
Po zużyciu każdego opakowania należy zastosować 1 tygodniową przerwę.
Zaleca się stosować nie więcej niż maksymalnie dwa rodzaje herbaty jednocześnie. Więcej herbat można stosować na przemian w reżymie dziennym lub tygodniowym, jeżeli herbatki stosowane są w celu normalizowania bieżących objawów zakłócenia równowagi zdrowia duchowego i fizycznego.
Herbat nie można mieszać, pijemy je zawsze oddzielnie w odstępie czasowym ok. godziny. Jeżeli herbaty stosujemy wyłącznie jako środek wspierający i pobudzający to zioła możemy pozostawić tylko do zaparzenia i używać bez ograniczeń. W celu optymalnego działania napar ziołowy pijemy ciepły i to przed jedzeniem. Specyficzny smak każdej herbaty jest elementem terapeutycznego działania i odpowiada ajurwedyjskim właściwościom sześciu smaków. Dlatego zalecamy nie dodawania do herbat żadnych substancji słodzących.
Informacje o produkcie
Rodzaj | herbata sypana do gotowania |
Opakowanie | kartonowe |
Waga | 100 g |
Cecha | z upraw ekologicznych / ORGANIC 100% |